gewoon even …

Een voorbeeld speech op kaartjes

Als je jouw intenties helder hebt en de route door je verhaal weet, maak dan kleine handige kaartjes (in PowerPoint). Schrijf steekwoorden en korte zinnen op en print de kaartjes voor in je hand.

Stel hardop vragen, dat houdt ons geboeid. Gebruik gewone taal, dat spreekt iedereen aan. Fijn als je ons echt aankijkt of naar ons toe loopt. Beweeg naar je publiek toe (rand van het podium – oogcontact!), durf te improviseren, laat het scherm achter je uit. Geniet van het samenwerken met je publiek!

Graag helpen wij je met het vertellen van je verhalen. Grote en kleine verhalen voor groot en klein publiek.

We kunnen individueel met je werken en ook in groepen.

Kleine groepen in onze studio in Molenhoek of grotere groepen op locatie; bijvoorbeeld met je team.


Download de powerpoint hier beneden

Lees ook

Moet ik steeds de vraag herhalen bij mijn promotie?

Nee! (tenzij je het echt een super toffe vraag vindt natuurlijk) Veel promovendi denken dat het zo hoort of dat dit beleefd is. Misschien hoop je dat je kan nadenken over een slim antwoord terwijl je de vraag herhaalt, of dat je er tijd mee kan rekken. Steven Bartels (hoogleraar Burgerlijk Recht met wie ik […]

lees verder
Train de Trainer (dag 1)

In januari 2024 zijn we begonnen met onze nieuwe training: Train de trainer à la Anne.  Zie hierboven een impressie van de eerste dag. Ik vond het zo leuk om te vertellen  hoe  ik mijn trainingen geef en waarom  ik soms bepaalde keuzes maak.  Ik legde deze dag uit hoe ik mensen bewust laat verder spreken […]

lees verder
Wat te doen met tranen tijdens de training?

In mijn studio wordt heel wat af gesnotterd. Tranen vloeien soms in de eerste paar uren, of zelfs al bij binnenkomst. Van verdriet, van opluchting, van wat er in je gebeurt als je vertelt. Bij de start van een training of coaching delen we iets van onze levensverhalen. Vertellen we kort iets over waar je […]

lees verder
deze week
    dit jaar
    contact