gewoon even …

Train de Trainer (dag 1)

In januari 2024 zijn we begonnen met onze nieuwe training: Train de trainer à la Anne

Zie hierboven een impressie van de eerste dag. Ik vond het zo leuk om te vertellen  hoe  ik mijn trainingen geef en waarom  ik soms bepaalde keuzes maak. 

Ik legde deze dag uit hoe ik mensen bewust laat verder spreken juist als ze verdrietig worden. Ook als ze daarbij in tranen zijn. Ik schreef er dit  blog over. Ook schreef ik eerder een blog  over “breken” terwijl je spreekt op een podium. 

Ik zie uit naar dag 2 & 3, begin maart. Deze twee dagen geef ik samen met Henriette Visser en Alex Boon. Tussendoor houden de deelnemers en trainers contact in een appgroepje door middel van filmpjes en spraakberichten en via online meetings. 

In 2025 starten we weer een nieuwe jaargroep Train de Trainer. Aanmelden kan bij Janneke Bronk: secretariaat@spiesenspreken.nl 

Lees ook

Moet ik steeds de vraag herhalen bij mijn promotie?

Nee! (tenzij je het echt een super toffe vraag vindt natuurlijk) Veel promovendi denken dat het zo hoort of dat dit beleefd is. Misschien hoop je dat je kan nadenken over een slim antwoord terwijl je de vraag herhaalt, of dat je er tijd mee kan rekken. Steven Bartels (hoogleraar Burgerlijk Recht met wie ik […]

lees verder
Wat te doen met tranen tijdens de training?

In mijn studio wordt heel wat af gesnotterd. Tranen vloeien soms in de eerste paar uren, of zelfs al bij binnenkomst. Van verdriet, van opluchting, van wat er in je gebeurt als je vertelt. Bij de start van een training of coaching delen we iets van onze levensverhalen. Vertellen we kort iets over waar je […]

lees verder
Het gaat niet om jou

Een dierbare vriendin van mijn moeder is dood. Ze maakte een speech voor in de kerk en vertelt mij trots dat die maar één minuut duurt. In die ene minuut vertelt ze over haar bijzondere band met haar vriendin en hoe ze haar begeleid heeft – geen dag verzuimd in acht jaar tijd – in […]

lees verder
deze week
  • de calender werd niet geladen
dit jaar
contact