gewoon even …

Sprekers Lekkere Lezingen 2014

 • geplaatst door Anne Spies in
 • Algemeen
 • 22-11-2013

Leontien van Moorsel, Mirjam Stoof en Jeffrey Janssen

Spies&Spreken maakt alvast twee sprekers bekend voor de reeks Lekkere Lezingen in 2014: donderdag 20 maart spreekt huidspecialist Mirjam Stoof. Ondernemer en oud topsporter Leontien van Moorsel is op maandag 23 juni te gast.  Jeffrey Janssen spreekt op 27 november. Alle netwerkavonden zijn, als vanouds, in het Kookcollege in Wijchen. 

Je kan je opgeven via de website:http://www.lekkerelezing.nl/de-komende-lekkere-lezing/

Voor 100 euro kan je allevier de lezingen bij wonen.

23 juni 2014: Anorexia Inloophuis

Leontien van Moorsel vertelt over haar nieuwe initiatief: het Leontien Inloophuis, dat in 2014 wordt geopend. Met haar Leontien Foundation zet zij zich in voor mensen met een eetstoornis. In het inloophuis kunnen mensen met een eetstoornis terecht voor informatie en hulp. Leontien heeft tijdens haar wielercarrière zelf te kampen gehad met anorexia. Ze vindt het ontzettend belangrijk mensen te helpen die te maken hebben met deze ziekte. Om dezelfde reden werkt zo ook mee aan het  BNN tv- programma Tot Op Het Bot. Tijdens de Lekkere Lezing vertelt ze hier meer over.

Leontien haar verhaal is voor ondernemers interessant

Leontien vertelt vaak over haar sportcarriere. Ze is een doorzetter, kan daar geweldig over spreken en de link leggen naar het bedrijfsleven. Zij kijkt terug op een glansrijke wielrencarrière. Ze werd maar liefst 4 keer Olympisch kampioene, 9 keer wereldkampioene, 2 keer winnares van de Tour de France, 39 keer Nederlands kampioene en was houdster van het werelduurrecord. Na haar sportcarrière begon zij met een nieuwe loopbaan als ondernemer. Naast de Leontien Foundation runt zij, samen met haar man,  haar bedrijf Leontien Total Sports.

20 maart 2014: Mirjam Stoof vertelt over voeding en gezondheid:

Mirjam is echt gedreven om mensen wakker te schudden over voeding en gezondheid!

Mirjam Stoof is huidspecialist, maar op de lekkere Lezing gaat het haar echt om gezonde voeding en wat dat voor ondernemers kan bijdragen aan een goed werk en leef klimaat. Zij zal ons niet naar huis willen sturen met voedings sublementen.  Met haar bedrijf Cosmetisch Instituut Mirjam Stoof  heeft zij zich de afgelopen 2 jaar verdiept in de effecten van voeding, medicijnen en producten op onze gezondheid. En die zijn niet gering. Vaak zonder dat we dat zelf weten. Volgens Mirjam staat onze gezondheid onder druk. Zij wil ons daarvan bewust maken. Zodat we zelf, weloverwogen en bewust, keuzes kunnen maken over onze manier van leven en gezondheid.

‘Bewust voor voeding kiezen!’

De workshops ‘Laat je niet misleiden!’  van Mirjam zijn bedoeld voor iedereen die zich bewust wil worden van het effect van misleiding op onze gezondheid. Hoe doe je dat als je hard werkt? Wat voor lunch serveer je aan je mederwerkers of deelnemers van een training?

Mirjam: “Je komt het steeds vaker tegen in de schappen van de supermarkt: het Kies Bewust logo of het vinkje Gezonde Keuze. We vertrouwen er blindelings op en denken gezond bezig te zijn als we deze producten aanschaffen. Schijn bedriegt! We gaan er van uit dat een huisarts het beste met ons voor heeft en ons wil helpen beter te maken. Maar een huisarts is vooral opgeleid om medicijnen voor te schrijven en is niet geïnteresseerd in de achterliggende oorzaak van de klacht!

Giftige stoffen

Voeding, tandpasta en make-up zitten vol met giftige stoffen die ons immuunsysteem aantasten en zijn toch vrij verkrijgbaar in alle supermarkten. Onze gezondheid staat onder druk. En vaak zonder dat we het weten. Graag deel ik met jou wat ik in mijn zoektocht naar gezondheid allemaal ben tegengekomen. Zodat je echt bewuste keuzes kunt gaan maken en je gezondheid weer in eigen hand kunt nemen.”

Huidproblemen komen van binnenuit

Ik werk al 18 jaar als schoonheidsspecialiste en heb een instituut waarin we ons richten op huidverbetering en huidproblemen. Veel huidproblemen komen van binnenuit en zijn dus voeding gerelateerd. Om daar meer zicht op te krijgen ben ik een opleiding voor voedingsdeskundige en orthomoleculair voedingsdeskundige gaan volgen en me daarna steeds meer gaan verdiepen in voeding en gezondheid. Deze nieuwe wereld met soms schokkende inzichten en ontdekkingen wil ik graag met anderen delen, zodat iedereen straks meer bewuste keuzes kan maken voor het behoud van zijn/haar gezondheid en zijn/haar gezondheid weer in eigen hand kan nemen.

Medicijngerichte maatschappij

Wat ik o.a. tegen ben gekomen is dat economische belangen belangrijker zijn dan de gezondheid van de mens. We leven in een zeer medicijngerichte maatschappij vol chemische toevoegingen die onze gezondheid niet ten goede komt, integendeel. Maar dat wordt ons niet verteld! Er wordt zoveel verborgen gehouden of verdraaid ten gunste van economische belangen (denk aan magnetrons, weekmakers in plastic, fluor in tandpasta, anti-aanbaklagen in pannen, maar ook de hele voedingsindustrie). De media schotelen ons een totaal verkeerd beeld voor.
Waarom ligt de gemiddelde leeftijd waarop mensen tegenwoordig starten met medicijngebruik al rond het 50e levensjaar? Waarom beschouwen we dat als normaal? Elke dag nemen we voeding tot ons, sta je er wel eens bij stil waarom? Wat die voeding met je lichaam doet? En of dat is wat je lichaam nodig heeft? Vul je je lichaam of voed je je lichaam? Je gezondheid van vandaag en over 10 jaar heb je zelf in de hand!

Voeding is de basis van ons bestaan

Anne, je vraagt mij waarom ik zo gegrepen ben door het voedingsverhaal. Voeding is de basis van ons bestaan! Zonder voeding kan ons lichaam niet functioneren en gaan we DOOD. Goede voeding zorgt voor een goed, optimaal functionerend lichaam: energiek, goede weerstand tegen ziektes en sterke psyche. Slechte c.q. onvolwaardige voeding zorgt voor een slecht functionerend lichaam: vermoeid, snel ziek, welvaartsziekten op de lange termijn en ook geestelijk slecht functioneren (denk aan aggressie, criminaliteit, vandalisme en zinloos geweld).

Stressvol leven

Veel mensen leven hun drukke leven en gaan voorbij aan de basis. Wat die goede basis is weten ze bijna niet meer, want door de media worden we op een totaal verkeerd spoor gezet. Kinderen leren niet meer van hun ouders wat hun lichaam echt nodig heeft en waarom dat zo belangrijk is en op school leren ze het ook niet. Hun dagelijkse voeding met heel veel tarwe, melk en suiker wordt als normaal en gezond gezien. Op lange (of korte) termijn krijgen ze echter klachten en ziektes waarbij niet gedacht wordt dat het aan de voeding kan liggen. Hoe simpel kan het zijn door met betere voeding (meer vitamines en mineralen) en een andere lifestyle weer een gezonde maatschappij te creeeren, waarin iedereen verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen gezondheid. De ziektekosten stijgen de pan uit, als we preventief gaan werken in plaats van het dweilen met de kraan open zoals nu gebeurt, kunnen we weer gezond oud worden.
Door alles wat ik geleerd heb afgelopen jaren heb ik zoiets van: Mensen Wordt Wakker! Er is meer dan je wordt voorgeschoteld in de media! Je hoeft niet bij elk kwaaltje te grijpen naar medicijnen en vervolgens last te krijgen van de bijwerkingen. Er zijn ook andere methodes! Daarnaast hebben we geen idee hoe we onszelf dagelijks vergiftigen met alles waaraan we blootgesteld worden. Ik wist meer dan de helft eerst ook niet. Maar als je het niet weet kun je er niets aan doen. Als je het wel weet heb je een keuze en ik wil mensen graag die keuze geven!
Dus: voor iedereen die zich bewust wil worden van het effect van voeding op je gezondheid en gezondheid in het algemeen is mijn lezing bedoeld.
en…. nam mijn lezing/workshop …geen potje supplementen mee naar huis, maar gewoon informatie. Mijn motto is: kijk wat voor jou belangrijk is en waar jij iets mee wilt of kunt. Vind je het niets, ook prima, leef je leven en wie weet doe je er over 10 jaar

27 november 2014 :Jeffrey Janssen vertelt: De unieke identiteit van je bedrijf

Merkmanagement? Dat is iets voor Unilever en Heineken!” Een veel  gehoorde opmerking. Deze organisaties weten inderdaad al langer dat  het leveren van goede producten, een uitstekende dienstverlening en een klantgerichte houding niet meer voldoende zijn in de concurrentiestrijd anno 2014. Niet alleen de grote merken, maar steeds méér organisaties willen duidelijk maken waar hun kracht ligt, waar ze sterk in zijn en hoe ze zich onderscheiden van hun concurrenten. Elke organisatie heeft een unieke identiteit. Maar wordt daar ook naar gekeken bij het opstellen van de communicatieboodschap naar de klant?

Jeffrey Jansen van BLYNQ verzorgt op donderdag 27 november 2014 een interactieve lezing in het Kookcollege Wijchen. Je krijgt een introductie in merkdenken en onderscheidend communiceren vanuit het DNA van je organisatie. Ook maken we gezamenlijk een eerste quick scan.

Meld je nu alvast aan en kom erachter wat merkdenken voor jouw organisatie kan betekenen!

Meer Lekkere Lezingen in 2014

Ben je benieuwd naar de andere Lekkere Lezingen in 2014? Hier lees je wat je kunt verwachten…

 

Lekkere Lezingen 2014 

Meer weten over de Lekkere Lezingen? Kijk dan op de site. Daar vind je  een overzicht van alle sprekers in 2014. ( Leontien van Moorsel  en Jeffrey Janssen)

 

 

Lees ook

Moet ik steeds de vraag herhalen bij mijn promotie?

Nee! (tenzij je het echt een super toffe vraag vindt natuurlijk) Veel promovendi denken dat het zo hoort of dat dit beleefd is. Misschien hoop je dat je kan nadenken over een slim antwoord terwijl je de vraag herhaalt, of dat je er tijd mee kan rekken. Steven Bartels (hoogleraar Burgerlijk Recht met wie ik […]

lees verder
Train de Trainer (dag 1)

In januari 2024 zijn we begonnen met onze nieuwe training: Train de trainer à la Anne.  Zie hierboven een impressie van de eerste dag. Ik vond het zo leuk om te vertellen  hoe  ik mijn trainingen geef en waarom  ik soms bepaalde keuzes maak.  Ik legde deze dag uit hoe ik mensen bewust laat verder spreken […]

lees verder
Wat te doen met tranen tijdens de training?

In mijn studio wordt heel wat af gesnotterd. Tranen vloeien soms in de eerste paar uren, of zelfs al bij binnenkomst. Van verdriet, van opluchting, van wat er in je gebeurt als je vertelt. Bij de start van een training of coaching delen we iets van onze levensverhalen. Vertellen we kort iets over waar je […]

lees verder
deze week
 • maandag 10 juni
 • telefonisch SPREEKuur (8:00 - 10:00)
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31D, 6584 AC Molenhoek — ochtend

 • maandag 10 juni
 • Secretariaat
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31 D, 6584 AC Molenhoek (LB) — ochtend

 • dinsdag 11 juni
 • individuele coaching (UHD - Radboud)
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31D, 6584 AC Molenhoek — middag

 • donderdag 13 juni
 • individuele coaching (promovenda)
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31D, 6584 AC Molenhoek — middag

 • vrijdag 14 juni
 • individuele coaching (advocaat)
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31D, 6584 AC Molenhoek — ochtend

dit jaar
contact