als ik eerlijk ben…
featured-image
Patricia Rehe

Mijn tuin gaat slapen

Dank je wel voor al het stille – groene – mooie – waardevolle – wat je bracht!

Ik sliep, rommelde, douchte koud en plukte bloemen voor in de studio.

Ik laat de bladeren liggen en dek je toe.

Ik laat de takken liggen voor de egeltjes.

Ik laat de uitgebloeide bloemen hangen voor de vogels.

“Winterklaarmaken” is een (Molenhoeks)makkie!

Ik houd zo van HERFST!

Ik leerde veel van mijn moeder, Evelien Verbeet (de moeder van Luka Katzenbauer), mijn vader Fer Spies. Eetbaar Nijmegen hielp mij ook geweldig op gang! En Marion Boenders van Kiemkracht, Anne van Leeuwen, Katja StaringCathrin van der Werff, Vitória Piai, Barbara te Riet-Schulte, Joost te Riet, Monique de Haan, Susanne van Lent en nog vele anderen.

Ik koop geen (bespoten) bloemen meer die van ver komen. Volgens mij kunnen we onze aarde en de landbouwgrond beter anders gaan gebruiken – benutten. Bloemen invliegen, bij bossen in de vrachtwagen of op een schip is het boeket niet waard.

Dank voor de inspiratie: MaatschapWij – Regeneratieve boerderij Bodemzicht 🎃

Lees ook

Moet ik steeds de vraag herhalen bij mijn promotie?

Nee! (tenzij je het echt een super toffe vraag vindt natuurlijk) Veel promovendi denken dat het zo hoort of dat dit beleefd is. Misschien hoop je dat je kan nadenken over een slim antwoord terwijl je de vraag herhaalt, of dat je er tijd mee kan rekken. Steven Bartels (hoogleraar Burgerlijk Recht met wie ik […]

lees verder
Train de Trainer (dag 1)

In januari 2024 zijn we begonnen met onze nieuwe training: Train de trainer à la Anne.  Zie hierboven een impressie van de eerste dag. Ik vond het zo leuk om te vertellen  hoe  ik mijn trainingen geef en waarom  ik soms bepaalde keuzes maak.  Ik legde deze dag uit hoe ik mensen bewust laat verder spreken […]

lees verder
Wat te doen met tranen tijdens de training?

In mijn studio wordt heel wat af gesnotterd. Tranen vloeien soms in de eerste paar uren, of zelfs al bij binnenkomst. Van verdriet, van opluchting, van wat er in je gebeurt als je vertelt. Bij de start van een training of coaching delen we iets van onze levensverhalen. Vertellen we kort iets over waar je […]

lees verder
deze week
  • de calender werd niet geladen
dit jaar
contact