als ik eerlijk ben…
featured-image
Patricia Rehe

Mijn tuin gaat slapen

Dank je wel voor al het stille – groene – mooie – waardevolle – wat je bracht!

Ik sliep, rommelde, douchte koud en plukte bloemen voor in de studio.

Ik laat de bladeren liggen en dek je toe.

Ik laat de takken liggen voor de egeltjes.

Ik laat de uitgebloeide bloemen hangen voor de vogels.

“Winterklaarmaken” is een (Molenhoeks)makkie!

Ik houd zo van HERFST!

Ik leerde veel van mijn moeder, Evelien Verbeet (de moeder van Luka Katzenbauer), mijn vader Fer Spies. Eetbaar Nijmegen hielp mij ook geweldig op gang! En Marion Boenders van Kiemkracht, Anne van Leeuwen, Katja StaringCathrin van der Werff, Vitória Piai, Barbara te Riet-Schulte, Joost te Riet, Monique de Haan, Susanne van Lent en nog vele anderen.

Ik koop geen (bespoten) bloemen meer die van ver komen. Volgens mij kunnen we onze aarde en de landbouwgrond beter anders gaan gebruiken – benutten. Bloemen invliegen, bij bossen in de vrachtwagen of op een schip is het boeket niet waard.

Dank voor de inspiratie: MaatschapWij – Regeneratieve boerderij Bodemzicht 🎃

Lees ook

PowerPoint Preek

Beminde gelovige in PowerPoint. Gij die alle hoop voor een goede presentatie op PowerPoint gooit – ik heb een kleine donderpreek voor je. Elke week schrik ik wel een keer van verder heel weldenkende mensen met echt wel interessante verhalen. Hoe ze soepel en bedreven hun USB-stick in de laptop steken, de titel van de […]

lees verder
Feest van erkenning

O, ik kom het voortdurend tegen. De mensen die uitblinken of vinden dat ze moeten uitblinken. De harde werkers. De spitsvondigen. De mensen die geen fouten willen maken. Die attent en loyaal en beschikbaar zijn. Die graag zo goed mogelijk willen zorgen voor hun kinderen. Die zich zo goed mogelijk proberen af te stemmen op […]

lees verder
Het vertrouwen ligt in de ogen van de ander

Tijdens mijn trainingen vertel ik het graag aan mensen die bang zijn: “kijk in de ogen van je publiek”. Het helpt! Niet vluchtig er over heen, maar echt kijken! In mijn coachings gebeuren mooie dingen, mensen gaan open en vertellen hun verhalen. Ze durven en voelen hun kracht. Blijmoedig en met vertrouwen zien mensen presentaties […]

lees verder
deze week
 • maandag 04 december
 • telefonisch SPREEKuur (8:00 - 10:00)
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31D, 6584 AC Molenhoek — ochtend

 • maandag 04 december
 • Secretariaat
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31 D, 6584 AC Molenhoek (LB) — ochtend

 • woensdag 06 december
 • workshops presenteren
 • hele dag

 • donderdag 07 december
 • presenteren - de basis
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31D, 6584 AC Molenhoek — middag

 • vrijdag 08 december
 • presenteren in 1 dag (workshop)
 • Spui, Den Haag — hele dag

dit jaar
contact