als ik eerlijk ben…
featured-image

Deze broodrooster krijgt een tweede kans

Dat zit zo:

Een vriend van mij heeft wat keukenspullen nodig. Hij stuurde een wensenlijstje.

Ik vroeg hem of hij het goed vond als ik het tweedehands ging zoeken. Niet uit knieperigheid, maar omdat ik geen nieuwe dingen meer wil kopen.

“Oh ja, dat is me net zo lief, als alles maar werkt!”

Ik scharrelde yoghurtbakjes, een tosti-ijzer, een houten snijplank en een vijzel bij elkaar.

Vandaag wandelde ik naar de brievenbus en ontdekte in mijn eigen dorp (down town Molenhoek) een winkel vol met tweede kans (elektronische) spullen, Jouw2dekans. Stefan Valev had wel meerdere broodroosters in de aanbieding. Brandschoon en werkend. Hij probeerde het even uit met zijn eigen vingers.

Waarom zou je alles nieuw kopen? Ik had een leuk gesprek met hem en gun Stefan en de aarde meer bewustzijn op het kopen van spullen. De wereld wankelt en omdat ik me vaak zo machteloos voel doe ik dit soort kleine dingen, voor klein geluk.
#duurzaamheidKoop Niks NieuwsMaatschapWij

Dank je wel Elisah Pals – je hebt mij enorm geïnspireerd.

Lees ook

Moet ik steeds de vraag herhalen bij mijn promotie?

Nee! (tenzij je het echt een super toffe vraag vindt natuurlijk) Veel promovendi denken dat het zo hoort of dat dit beleefd is. Misschien hoop je dat je kan nadenken over een slim antwoord terwijl je de vraag herhaalt, of dat je er tijd mee kan rekken. Steven Bartels (hoogleraar Burgerlijk Recht met wie ik […]

lees verder
Train de Trainer (dag 1)

In januari 2024 zijn we begonnen met onze nieuwe training: Train de trainer à la Anne.  Zie hierboven een impressie van de eerste dag. Ik vond het zo leuk om te vertellen  hoe  ik mijn trainingen geef en waarom  ik soms bepaalde keuzes maak.  Ik legde deze dag uit hoe ik mensen bewust laat verder spreken […]

lees verder
Wat te doen met tranen tijdens de training?

In mijn studio wordt heel wat af gesnotterd. Tranen vloeien soms in de eerste paar uren, of zelfs al bij binnenkomst. Van verdriet, van opluchting, van wat er in je gebeurt als je vertelt. Bij de start van een training of coaching delen we iets van onze levensverhalen. Vertellen we kort iets over waar je […]

lees verder
deze week
 • maandag 13 mei
 • telefonisch SPREEKuur (8:00 - 10:00)
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31D, 6584 AC Molenhoek — ochtend

 • maandag 13 mei
 • Secretariaat
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31 D, 6584 AC Molenhoek (LB) — ochtend

 • dinsdag 14 mei
 • presenteren in 2 dagen (dag 2)
 • hele dag

 • vrijdag 17 mei
 • train de trainer (dag 5)
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31D, 6584 AC Molenhoek, Nederland — hele dag
 • in samenwerking met Arjan Broers

 • zaterdag 18 mei
 • Train de Trainer (dag 6)
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31D, 6584 AC Molenhoek — hele dag
 • in samenwerking met Luka & Sven

dit jaar
contact