laat ik het zo zeggen…
featured-image

Deze broodrooster krijgt een tweede kans

Dat zit zo:

Een vriend van mij heeft wat keukenspullen nodig. Hij stuurde een wensenlijstje.

Ik vroeg hem of hij het goed vond als ik het tweedehands ging zoeken. Niet uit knieperigheid, maar omdat ik geen nieuwe dingen meer wil kopen.

“Oh ja, dat is me net zo lief, als alles maar werkt!”

Ik scharrelde yoghurtbakjes, een tosti-ijzer, een houten snijplank en een vijzel bij elkaar.

Vandaag wandelde ik naar de brievenbus en ontdekte in mijn eigen dorp (down town Molenhoek) een winkel vol met tweede kans (elektronische) spullen, Jouw2dekans. Stefan Valev had wel meerdere broodroosters in de aanbieding. Brandschoon en werkend. Hij probeerde het even uit met zijn eigen vingers.

Waarom zou je alles nieuw kopen? Ik had een leuk gesprek met hem en gun Stefan en de aarde meer bewustzijn op het kopen van spullen. De wereld wankelt en omdat ik me vaak zo machteloos voel doe ik dit soort kleine dingen, voor klein geluk.
#duurzaamheidKoop Niks NieuwsMaatschapWij

Dank je wel Elisah Pals – je hebt mij enorm geïnspireerd.

Lees ook

PowerPoint Preek

Beminde gelovige in PowerPoint. Gij die alle hoop voor een goede presentatie op PowerPoint gooit – ik heb een kleine donderpreek voor je. Elke week schrik ik wel een keer van verder heel weldenkende mensen met echt wel interessante verhalen. Hoe ze soepel en bedreven hun USB-stick in de laptop steken, de titel van de […]

lees verder
Feest van erkenning

O, ik kom het voortdurend tegen. De mensen die uitblinken of vinden dat ze moeten uitblinken. De harde werkers. De spitsvondigen. De mensen die geen fouten willen maken. Die attent en loyaal en beschikbaar zijn. Die graag zo goed mogelijk willen zorgen voor hun kinderen. Die zich zo goed mogelijk proberen af te stemmen op […]

lees verder
Het vertrouwen ligt in de ogen van de ander

Tijdens mijn trainingen vertel ik het graag aan mensen die bang zijn: “kijk in de ogen van je publiek”. Het helpt! Niet vluchtig er over heen, maar echt kijken! In mijn coachings gebeuren mooie dingen, mensen gaan open en vertellen hun verhalen. Ze durven en voelen hun kracht. Blijmoedig en met vertrouwen zien mensen presentaties […]

lees verder
deze week
 • maandag 04 december
 • telefonisch SPREEKuur (8:00 - 10:00)
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31D, 6584 AC Molenhoek — ochtend

 • maandag 04 december
 • Secretariaat
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31 D, 6584 AC Molenhoek (LB) — ochtend

 • woensdag 06 december
 • workshops presenteren
 • hele dag

 • donderdag 07 december
 • presenteren - de basis
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31D, 6584 AC Molenhoek — middag

 • vrijdag 08 december
 • presenteren in 1 dag (workshop)
 • Spui, Den Haag — hele dag

dit jaar
contact