laat ik het zo zeggen…

Help, mijn presentatie is in het Engels!

Voor mij is deze uitroep o zo herkenbaar. Ik spreek graag, maar in het Engels voel ik me niet als een fish in the water, in front of the public…

Toch zou ik het redelijk moeten kunnen. Na mijn middelbare school werkte ik een aantal maanden in een B&B in Engeland en als zeilinstructeur in Ierland. Ook werkte ik een half jaar in een ziekenhuis in de Verenigde Staten ( Portland Oregon als logopedist).

En toch… toch presenteer ik liever in het Nederlands. Mijn woordenschat is kleiner, mijn voorbeelden lijken minder beeldend, de humor schraler. En ik ben altijd een beetje bang dat ik Nederlands Engels spreek, zoals velen van ons. If you know what I mean…

Ik doe het wel: ik geef trainingen in binnen- en buitenland. De basis van mijn werk is immers niet ingewikkeld. Het heeft vooral te maken met kijken, luisteren en mensen bemoedigen hun verhalen ontspannen te vertellen (als zich zelf).

De masterclass Presenteren in het Engels geef ik samen met Amanda Wolzak. Zij is regisseur, actrice, coach en docent, en haar beheersing van het Engels is om jaloers op te zijn (en dat ben ik dan ook).

Samen gaan we de hele dag aan het werk met jouw presentatie in het Engels: met vorm en inhoud, structuur en uitspraak. We pitchen, speechen, interviewen en werken met PowerPoint. Come and dive in the deep!

Flyer Presenteren in het Engels.

deze week
 • maandag 23 januari
 • telefonisch SPREEKuur (8:00 - 10:00)
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31D, 6584 AC Molenhoek — ochtend

 • maandag 23 januari
 • Secretariaat
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31 D, 6584 AC Molenhoek (LB) — ochtend

 • maandag 23 januari
 • individuele coaching (promovenda)
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31D, 6584 AC Molenhoek — middag

 • dinsdag 24 januari
 • presenteren voor onderzoekers- (Radboud University)
 • Conferentieoord de Poort, Bisseltsebaan 34, 6561 KC Groesbeek — ochtend

 • woensdag 25 januari
 • congresvoorbereiding (radiologen)
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31D, 6584 AC Molenhoek — ochtend

 • woensdag 25 januari
 • individuele coaching (oratie - arts)
 • Spies & Spreken, Lindenlaan 31D, 6584 AC Molenhoek — middag

 • donderdag 26 januari
 • Nederlandse les
 • middag

 • vrijdag 27 januari
 • presenteren (master - politie academie)
 • Politieacademie en conferentie- en vergaderlocatie, Locatie Warnsveld, Rijksstraatweg 127, 7231 AD Warnsveld, Nederland — hele dag

dit jaar
contact